VELKOMMEN INN....

Livet handler om så mye, og når du har levd noen år har du samlet deg mye rikdom i form av erfaringer, kunnskaper, opplevelser, prøvelser, egenskaper og historier som kan være morsomme å dele med andre. Her vil jeg dele med dere av mine livserfaringer....

mandag 31. januar 2011

Bakeglede uten sukker

Nå er det ille koselig i Krabberødveien om dagen - det lukter nybakt og spennende hver dag!!
I dag fikk jeg lyst til å prøve meg på et par av oppskriftene i boka Bakeglede uten sukker som jeg kjøpe for en stund siden - den er gitt ut på Lille Måne - sjekk ut
www.lillemaane.no

 Jeg har laget de amerikanske pannekakene fra den boken mange ganger- de er bare helt super gode!!

I dag skulle jeg lage LCHF - drømmer ( side 44) og små sprøe kaker ( side 52).

LCHF- DRØMMER


Ingredienser;

  • 80 gr smør
  • 1 dl sukrin
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1 dl mandelmel
  • 1/2 del paranøttmel ( eller 1/2 mandelmel ekstra)
  • 1 dl bakepro
  • 1/2 ts hjortetakksalt
  • 1/2 ts vaniljepulver


Fremgangsmåte;
 
  • sett ovnen på 150 grader
  • rør smør og sukker hvitt
  • tilsett oljen
  • bland det tørre og tilsett
  • avkjøl litt i kjøleskap
  • trill små kuler som settes på bakepapirkledd stekeplate - de flyter litt ut
  • stekes i 12 minutter midt i ovnen
  • avkjøl på rist




SMÅ SPRØE KAKER

Ingredienser;
  • 50 gr smør
  • 1 dl sukrin
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl bakepro
  • 1 dl kokosmasse
  • 1/2 dl paranøttmel
  • 1/2 dl mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 20 gr philladelphia ost ( ikke i oppskriften)

Fremgangsmåte;
  • sett ovnen på 200 grader
  • rør smør og sukker hvitt
  • tilsett philladelphiaosten
  • bland alt det tørre
  • tilsett det tørre
  • sett deigen i kjøleskapet (1 time iflg oppskriften - jeg tok 15 minutter...)
  • trill kuler og legg i små muffinsformer
  • stek midt i ovnen i 15 minutter
  • avkjøl på rist



Bak i vei folkens!!!
Klæm Aina


1 kommentar:

  1. Jeg har boken å prøvde de + de med karamellsmak, syntes ingen av de ble noe gode :/. Holder meg heller til bringebær og fløte, det slår aldri feil ;)

    SvarSlett