ingredienser:
4 eggehviter
1 dl sukrin
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker
1 ts edikk
1 ss kokosmasse
Sett ovnen på 150 grader. Pisk eggehvitene helt stive (obs - bollen og vispene må være helt rene og fettfrie for at det skal bli ordentlig stivt). Tilsett sukrin litt av gangen. Tilsett resten av ingrediensene. Sett små topper på bakepapir. Jeg bruker en pose som jeg klipper av hjørnet på. Stek i 12 minutter - slå av ovnen og åpne ovnsdøren litt, la marengsene stå en stund til så de blir stive. Et annet tips for å få de stivere utenpå er å drysse over litt sukrin rett før de skal inn i ovnen. Sukrin gjør smaken noe besk, metalisk -men det unngår du med å tilsette den lille dosen med kokos.
Du kan si at det er karbo i både vaniljesukker, maisenna og kokos - men i så små doser som i denne oppskriften så blir det ikke målbart. Du spiser jo ikke alle marengsene på en gang..... ut fra denne porsjonen fikk jeg 50 marengs - og den som klarer 50 slike på rappen - tåler å få i seg det grammet med karbo......
Jeg skal komme tilbake til flere gode tips på lavkarbo mat - både mat du kan lage selv, men også gode tips til ting du kan få kjøpt!!
Ha en flott dag - klæm fra Aina
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar